2012. február 28., kedd

Hatvani zenésztalálkozó!

Aki tud, menjen el a ma este megrendezésre kerülő hatvani zenésztalálkozóra, ami a Grassalkovich Művelődési Házban lesz megtartva! A belépő ingyenes! (Szasza)


2012. február 21., kedd

Mert a rock'n'rollnak mindig menni kell!

Akár ezzel is jellemezhetném a pénteki Boppin the blues night bulit, ami Hatvanban a Retro music club-ban lesz megtartva. A pörgős rockabilly banda a Rockin' RockCats, az ország egyik legnépszerűbb motoros rockbandája, a Blues Company és végül, de nem utolsó sorban a jászberényi Etna zenekar fogja húzni a talpalávalót. Aki nem sajnál 1000 Ft-ot  a mulatozásra, az mindenféleképpen menjen és pörögjön egyet, kettőt, vagy akár hármat is! (Szasza)






Terjeszd, mint a vírust!


Kicsit kezdetleges, kicsit csúnya, de megcsináltam a mai napon az első plakátunkat! Ha tudjátok, akkor osszátok meg, tegyétek ki, ragasszátok fel, meg minden, amit csak lehet vele csinálni! :) (Szasza)

Jelek & Dynamo koncertbeszámoló

Végre megírtam ezt a beszámolót is, kicsit késve, de megvan. A legutóbbi buli, ahol jelen lehettem, az 2012. 02. 11-én volt, a jászberényi Pótkerék csárdában, ahol is két jászberényi zenekar, név szerint a Jelek és a Dynamo tartott egy felejthetetlen és TELTHÁZAS bulit. Nem túlzok, mert ha jó emberekkel, haverokkal, barátokkal vagy körülvéve egy élőzenés bulin, akkor az csak felejthetetlen lehet, másrészt pedig rengetegen gyűltünk össze. Vagy a hely volt kicsi, vagy az emberek voltak sokan, de mindkét koncert alatt alig lehetett egy gombostűért lehajolni. Nem számítottam ennyi emberre. Igazából a fotózás se ment könnyen a tömeg miatt, de a feltöltött képek remélem visszaadják azt a hangulatot, ami ott volt. Jó nézegetést hozzá! ;) (Szasza)


Dynamo zenekar

Jelek zenekar

2012. február 19., vasárnap

36 óra fesztivál-szesztigyál!!!


Nos, hogyan is kezdjem az egészet? Itt van ez a fesztivál, 36 órán keresztül fog folyni. Aha. Na de mi is fog folyni? Hát minden, aminek folynia kell! Kicsit bővebben, a következő interjúban a fesztivál egyik főszervezőjét, Jóri Ferit kérdeztem a tél egyik legnagyobb punkzenei eseményéről, ami 2012. 02. 24-én, pénteken 17:00-kor, a budapesti Viper Roomban veszi kezdetét és egészen 36 órán keresztül, vasárnap hajnal 5-ig fog tartani.


Szasza: Honnan jött a 36 óra pogó-punk fesztivál ötlete? Miért pont 36 órás lesz a rendezvény?
Feri: A 36 óra pogó ötlete egy rádióinterjú után merült fel bennünk. Van a Rockvilág rádiójával szemben egy kis kocsma, beültünk, iszogattunk, erre valaki benyögte, hogy: Csak nem fogunk 48 órán keresztül szenélni? Erre hangos röhögés közepette megkapta a választ: Dehogyis. Elég lesz 36 óra. (Plusz 48 óra alatt mindenki detoxba került volna.)

Szasza: Mesélj nekünk a fesztiválról bővebben! Mi alapján válogattátok össze a fellépők listáját?
Feri: A fesztivál lényege, hogy rúgjunk egyet a punk mozgalomba, hátha újra beindul valami. Elegem van abból, hogy nem nagyon vannak olyan koncertek, olyan áron, amire szívesen elmennék, és még keretem is van rá. Emiatt csinátam meg a Nem Pop Közösséget. De erről majd máskor, ha lesz egy önálló rendezvény... A fellépőket nem válogattuk, aki szeretett volna fellépni, az játszhat. Semmi ideológia, semmi marhaság, ami széthúzást okoz. Természetesen a húzóneveket mi hívtuk (Itt persze mindenkinek maga felé hajlik a keze. :D), de szigorúan úgy, hogy még mindig fillérekből be lehessen jutni.

Szasza: Milyenek voltak a visszajelzések a fesztivál megszervezésével kapcsolatban? Hogyan fogadták az emberek, hogy lesz ilyen esemény?
Feri: A visszajelzések... Vegyes, nagyon vegyes, sokan tartanak attól, hogy kifullad a buli, hogy semmi értelme nem lesz, stb., hogy nem olyan hűha a fellépőlista. Erre csak annyit tudok reagálni, hogy rendben van, akinek nem tetszik, hát nem tetszik. De rengetegen nagyon rápörögtek. Hallottam olyat is, hogy Angliából jönnek vissza erre a bulira, alakulgat egy fanatikus brigád, akik az egészet végig akarjákk tolni. Hát nem egyszerű port kavart. :D

Szasza: Mit üzensz az embereknek?
Feri: Csak annyit üzenek, hogy sok ilyen hangvételű, rendhagyó bulit szervezünk még. Ha ezt esetleg ki is hagyja valaki, a Facebookon a Nem Pop Közösséget keresse, ott lesz minden infó a következő projektekről. (Szabadtéri nyári punkfeszt, Összművészeti underground feszt, stb...)


Szóval, aki úgy érzi, hogy ott szeretne lenni a tél egyik legmozgalmasabb pankulásán, az emelje fel a fenekét, húzzon a lábára bakancsot, állítsa fel a haját, vagy amit éppen fel akar állítani és vegye az irányt pénteken egy "véget nem érő" buliba! ;) (Szasza)

 Térkép:

Katt a képre, hogy jobban lásd!


További infók itt: 
www.facebook.com/events/334896789871900/


2012. február 9., csütörtök

KRF Felező buli

Ha egy jó kis pörgős bulira vágysz a hét közepén, azaz 2012. 02. 15-én, akkor irány Gyöngyös és azon belül is a Club Bakar! Fellépnek: a Roy és Ádám trió, Kowalsky, illetve a Magic Cats Rockabilly Trio! A belépő kemény 1000 Ft, ami tartalmaz egy itókát, úgyhogy tessék menni és bulizni egyet! :) (Szasza)







Ütközz egyet!

2012. 02. 11-én Farmoson, a Művelődési házban összeütközhetsz egyszerre 4 zenekarral is!  Játszani fog a 2004-ben alakult egri Téveszme zenekar, a jászberényi Holtodiglan zenekar, a ceglédi Howling devils és a farmosi Szemtelen Szemtanúk. (Szasza)








2012. február 8., szerda

Akarsz tapasztalatokat gyűjteni?

Ha a fenti kérdésre a válaszod IGEN, akkor irány Jászboldogháza, ahol az Experience zenekar húzza majd a szombat esti talpalávalót a Borostyán Sörözőben! (Szasza)





Szombat esti rokk

Ha valaki nem tudja, mit csináljon szombat este, először is a jászberényi Pótkerék csárdában megrendezendő Jelek - Dynamo koncertet ajánlanám, amire érdemes elmenni! Ebben a felállásban látható utoljára együtt a Pokolgép - Omen tribute zenekar, szóval aki szereti a zenéjüket, az mindenféleképpen menjen el! De nem hagyhatom ki az Ex-Sims tagokból, 2009 nyarán alakult Dynamo zenekart sem, akik szintén jó hangulatot csinálnak egy jó koncerthez! Szóval segget felemelni és irány Jászberény! ;) (Szasza)

A zenekarok honlapjai: 
- Jelek zenekar: www.jelek.eoldal.hu
- Dynamo zenekar: www.dynamo.neobase.hu