2012. március 30., péntek

Negyedeljünk!

Aki még nem tudja, hogy éppen mivel is kösse le magát holnap, azaz szombat este, annak ajánlom, hogy menjen el Jászárokszállásra, a Liliom Sörözőbe és hallgassa meg a Négy negyed nevű zenekar bemutatkozó koncertjét! Ti jöttök? Én igen! (Szasza)

Matrjoski!

Jelen esetben nem a babára gondolok, hanem a ma este 8-órakor kezdődő Matrjoski zenekar koncertjére, amit "kicsit" későn, de felfedeztem nektek és ha van még időtök, akkor készüljetek el és irány a gyöngyösi Sörbár! Minden további infót megtaláltok a plakáton! :) (Szasza)


2012. március 26., hétfő

Hetvenkedés Hatvanban

"H" a köbön: Hetvenkedés, Hatvanban, Hamarosan. Ezt is írhatnám röviden arról a punk megmozdulásról, ami április 7-én vár téged és mindazokat, akik csak arra várnak, hogy a tavasz beköszöntével zúzhassanak egyet és jól érezhessék magukat!  A Hangtalan-mocskos rock'n' tour első állomásának Hatvan városa ad otthont. Jelen esetben 5 zenekar fogja képviseltetni magát ezen a koncerten (egy helyi bandával kiegészülve): Shitpump, Káderek, Punkie, Söralátét és az Einstand (Hatvan). Szóval itt a tavasz, igyunk és zümmögjünk, mint a méhek! (Szasza)

Egy kis nosztalgia

Ma délután éppen a gépemen végeztem tavaszi AGYtakarítást és nocsak, a sok cucc között kincsre találtam! Mondjuk kinek mit jelent a kincs. Nekem ez az. Úgy gondoltam, hogy ezt most megosztom veletek, hátha valaki már ezt kereste évek óta. A képekért külön köszönet László Krisztinek! Az összes képet a "Galéria" menüpont alatt tekinthetitek meg!  Jó képnézegetést! (Szasza)

Tavaszváró koncert

A holnapi nap folyamán ismét Hatvani zenésztalálkozó, ezúttal tavaszváró koncerttel! Aki szeretne részt venni rajta, az látogasson el, a belépés ingyenes! (Szasza)

2012. március 22., csütörtök

Rock cirkusz

A pénteki napon Jászárokszálláson buli lesz! Fellép a hatvani Falcon és a gyöngyösi 440 Hz zenekar. Minden egyéb infót megtaláltok a plakáton. (Bocsi a kép minőségéért.) (Szasza)



2012. március 21., szerda

Monsters of punk fesztivál!!!

Itt a tavasz, dagad a... Remélhetőleg az is dagad, na meg a kedvetek, hogy eljöhessetek a tavasz legjobbnak ígérkező bulijába! Természetesen a ti pénztárcátokhoz igazodva, nagyon kedvező áron lehet jönni a fesztiválra és cserébe mit kaptok? Nagyon jó hangulatot, jó emberekkel, jó zenekarokkal. És még mi vár rátok, illetve mit kell tudni erről az eseményről? Erről beszéljen a fesztivál egyik szervezője, Orsy!


Szasza: Honnan jött a Monsters of punk fesztivál ötlete?
Orsy: A Viper Roomban 2011 óta szerveződnek punk zenei események és a punk közönség maximális tiszteletben tartásával, a kedvük szerinti jegy és italárakkal biztosítja mindig azt, ami egy ilyen jellegű bulin elvárható. Mivel a legutóbbi 36 órás fesztiválról maradtak ki zenekarok, ezért az volt a cél igazából, hogy eljöhessenek azok, akik kimaradtak, akiknek meg nagy sikerük volt visszajöhessenek. Egyébként ebből kiindulva a punk különböző alfajai kerültek össze, ami tovább tudja tartani azt a zenei összefogást, amely elindult mind a rajongók, mind a zenekarok között a színteret mintegy felélesztve, és életben tarva.

Szasza:
Mi alapján válogattátok össze a fellépő zenekarok listáját? Mesélj nekünk erről a két napról a felhozatal alapján!
Orsy: A legutóbbi nagy sikerű két napos fesztivál, amely ebben a klubban volt, maradtak ki zenekarok, valamint voltak olyan nagy kedvencek, akiket szerettünk volna ismét látni és hallani. Így született meg egy olyan felhozatal, amely a punk különböző vállfajainak a képviselőit sorakoztatta fel. Emiatt is lett két napos a rendezvény. A dátum kicsit segítségünkre volt ebben, tekintettel arra, hogy április 13 péntekre esik, ezért a horror, rockabilly zenekaroké az egyik főszerep aznap, így pl.: Yellow Spots, The Ködmös, The Horribillies, The Crouked, Voodoo Allen. Persze nem csak ezeket tartogatja a pénteki nap, mivel kicsit hódolva a street, illetve az oi! punk kedvelőinek, a BelfegOi! kis szünet után most újra színpadra áll és őket erősíti majd az Odklon nevű pozsonyi zenekar, a napot pedig a fesztivál egyetlen ska képviselője, a Punkie zárja majd. Szombaton kis pihenő után, kora este indul a pogó és remélhetőleg bepótolva az elmaradt koncertet Barangó Qss programmal érkezik, majd pedig szintén egy régi nagy kedvenc, a Kretens mellett egy nagy visszatérő, a Katéter is belecsap a lecsóba. A Hangtalan mocskos rock'n'tour, amely négy banda összefogásával indul útjára tavasszal, megtisztelnek bennünket és a fővárosi állomásuk lesz ezen a fesztiválon, így a Káderek, a Söralátét, és a Shitpump egy végre teljes időbeli koncerttel zúz egy hatalmasat.
Visszatér még egyébként szintén szombaton a Fly-tox, az Ingyensör, és a DTG zenekar is.
 
Szasza: Mit üzensz azoknak, akik eljönnek erre a fesziválra?
Orsy: Természetesen azt, hogy jöjjenek el, de igazából újra nagyon olcsó belépővel készülünk, amely egy napra 500 Ft, kettő napra pedig 800 Ft. Az igazi punk zenei hangulat garantált és aki járt ott, az már tudja, hogy itt nincsenek korlátok, tehát a klub teljesen azonosult azzal, amit ez a színtér képvisel. A vidékről érkezőknek megoldottunk elérhető áron szálláshelyet is, a klubtól pár méterre, tehát szerintem minden adott egy igazi tarajos hétvégéhez.

Egy kis kedvcsináló (a teljesség igénye nélkül):










Egy kis segítség, hogy  odatalálj a Viperbe:

Katt a képre, hogy jobban lásd!
Időbeosztás:
04.13. - Péntek:

19:00 Merde
20:00 Cathouse
21:00 The Ködmön's
22:00 Voodoo Allen
23:00 Yellow Spots
00:00 Odklon ( Sk)
01:00 The Horribillies
02:00 Punkie
03: 00 DTG

04.14 - Szombat:

18:00 Fly-Tox
19:00 Söralátét
20:00 QSS
21:00 Katéter
22:00 BelfegOI
23:00 Shitpump
00:00 Kretens
01:00 Káderek
02:00 Ingyensör
 
Belépő: Napijegy: 500.- Kétnapos bérlet: 800.-

Italakció: Sör: 350.-

Vidékről érkezőknek szállásfoglalás a klub melletti szálláson:
Hotel Terminus
061-350-1728
(3000./ fő
2 fő: 4000.-
3 fő 5000.-
4 fő: 6000.-)

Bérletek elővételben a Viper roomban keddtől szombatig 19 órától válthatóak. Belépés KORLÁTOZOTT számban.

Személy szerint azt üzenem mindekinek, hogy aki csak teheti, vagy arra jár, az mindenféleképpen jöjjön el, mert garantáltan jó lesz ez a fesztivál! Mi ott leszünk. És ti ott lesztek? Ajánlom! ;) (Szasza)

2012. március 20., kedd

Kétfelvonásos rókabili

Pénteken szépségnapot tartottam aminek a végét egy Rockin' RockCats koncerttel kívántam befejezni. Lényegében össze is jött a dolog, de  a nagy készülődésben párszor rám jött a roham, hogy én nem megyek sehova, nincs ruhám, szar a hajam, stb... Aztán végülis elindultam, elzarándokoltam Hatvan másik felére, a Negro elnevezésű vendéglátóipari egységbe. Fél 9 környékén még nem volt olyan sok ember, ami nem is jelentett gondot, mert egy rövid hangolás után bejelentette a zenekar ,hogy 9 környékén kezdenek. A maradék időben vettünk magunkhoz némi hangulatjavító folyadékot, csevegtünk, aztán el is kezdődött a rókarokk. Az est folyamán a háromtagú csapat nem hazudtolta meg önmagát, jó hangulatú bulit csaptak,  a hangszerek nem épp rendeltetésszerű használatával és sajátos humorukkal. A "kaki szünet" után rázhattuk a seggünket még egy jó darabig, hogy pontosan meddig, arra már nem emlékszik senki, majd miután a zenekar letette a lantot, megittuk a pertut újdonsült barátainkkal, miközben az embertömeg is elfogyott. Lassan hazaindultam. Kellemes este volt, jól éreztem magam, zsír volt a buli! (Roletti)

(További képek a "Galéria" menüpont alatt!)




2012. március 19., hétfő

Választasz?

Most szombaton kösse fel mindenki a gatyáját, mert az ország legismertebb rockzenekarai, úgy mint a domoszlói Road, a Depresszió és a Csakazértis zenekar fogja szétzúzni a Hatvanban a Dalit! A jegyárakról: elővételben 2000 Ft, a helyszínen pedig 2500 Ft, úgyhogy érdemes megvenni elővételben! Mire vártok még? Ugrásra fel! ;) (Szasza)





2012. március 15., csütörtök

Válság?

Nem, ez Krízis! A környék egyik legsikeresebb rockzenekara fog játszani szombaton Nagykátán! Minden további infót megtaláltok itt:


(Szasza)

Hogy a róka rúgja meg!

A fent említett mondattól visszhangzott a szobám, amikor a mai nap megláttam, hogy holnap mi is készül Hatvanban. Hogy mi lesz, amiért érdemes kocsiba, biciklire, lábra, repülőre, madárra, hajóra, csónakba, űrsiklóra és egyéb közlekedési eszközre szállni? Hát ez: a Negro Presszóban (Hatvan, Dézsmaszéki u. 1/c.) este 20:00 órától a Rockin' RockCats húzza a bőrt (meg a nagybőgőt) majd a talpunk alá és mindezt ingyen! Tessék csak menni! A hangulat garantált! Sőt mi több, én is ott leszek és kattogni fogok egész este! ;) Addig pedig egy kis kedvcsináló:

(Szasza)

2012. március 8., csütörtök

Jössz rockerulni?

Mi az egyik legjobb módja annak, hogy megrokkerulj? Tudok egy jó tippet, mégpedig: fogod szépen magad, elmész most szombaton este Jászberénybe, a Tiszti klubba és elkezded csinálni ezt:


Hogy mégis kikre rázd a séródat? Lesz pár zenekar, többek között:


(Szasza)

2012. március 7., szerda

Fly-Tox interjú!

Az 1993-ban alakult gyöngyösi, magát "társadalom-kritikus punkrock" zenét játszó zenekar énekes-gitárosával, Csefán Csabával (Csefivel) készített interjút olvashatjátok az alábbi sorokban.



Szasza: Mutasd be nekünk a bandát és a jelenlegi felállást!
Csefi: A Fly-Tox zenekar 1993 óta üzemel több tagcsere és kisebb-nagyobb kihagyások után.1995-ben csináltunk egy demót "Csendes Kemping" címmel, ami műfajilag elég vegyes vágottra sikeredett.1996-ban "A srácnak pisztolya van" készült el, addigra már kialakult a Társadalom kritikus Punkrock irányzat, mind szövegekben és zeneileg. 2008-ig váratott magára a "Balkánaán". Jelenlegi felállás: Kovács Hanka Péter (basszus, ének), Fehér Zoltán "Pöti" (szólógitár), Kovács István Dániel (dob), Csefán Csaba "Csefi" (gitár,ének).
Szasza: Az utolsó lemezetek 2008-ban jelent meg. Milyen volt a fogadtatása a lemeznek? Terveztek a közeljövőben új albumot készíteni?
Csefi: Igen 2008-ban rögzítettük a legutóbbi anyagot "Balkánaán" címmel, ami semmilyen formában nem került a publikum elé. :) Részben elakadt a dolog a kiadónál, ha lehet mondani nevet (PiarRecords), mert tetszett nekik az anyag és a témák, viszont a dob kipontosításával voltak problémák. A rögzítés szempontjából így újra kellett volna kezdeni az egészet, mivel analóg dobsávra építkezünk. A másik ok, hogy nem sokkal a felvétel után elköltöztem Dunaújvárosba és több mint két évig nem voltam a zenekar tagja. A közeljövőben rögzíteni fogjuk (2012) a már 2008-ban is kész átdolgozásainkat, ami remélem ütősre sikerül.
Szasza:  Lassan 20 éves a zenekar, ennek örömére terveztek valami nagy bulit?
Csefi: 18. Születésnapunkat is megtartottuk tortával köszöntve, családias hangulatban. A második X is meg lesz ünnepelve természetesen.
Szasza: Ha jól emlékszem, régen sokat léptetek fel Hatvanban, hogyan emlékeztek vissza azokra az időkre? Mi a véleményetek a környékbeli punk-rock életről?
Csefi: Igen Hendrix, Dali és Gyöngyösön a Morrison üzemelt abban az időszakban. Jó koncertek voltak, sokszor nagyobb publikum előtt mutathattuk meg magunkat és az akkori bulikban adódó lehetőségekkel így utólag visszagondolva nem éltünk igazán. Tavaly óta fokozatosan ékelődöm vissza a zenekarba és úgy érzem, van bennünk még mondanivaló, amit szeretnénk a nyilvánosság elé tárni. Ahol tudunk és van lehetőségünk ott leszünk és erősítjük a műfajt a jelenlétünkkel. Mindenkit szívesen látunk a koncertjeinken!  Köszönjük: Fly-Tox (Csefi)

A zenekar honlapja: http://www.flytox.hu/

Néhány videó a zenekarról:
  

2012. március 6., kedd

Pump'n'roll ha mondom!

Shitpump zenekar
Aki ismeri a Shitpump zenekart, azoknak nem kell bemutatnom a bandát, aki viszont még nem hallott róluk, annak most Kis Zsolt azaz Kizsó, a banda frontembere beszél a jelenlegi felállásról, a legutóbbi kislemezről és miegyébről.

Szasza: Mesélj nekünk a zenekar jelenlegi felállásáról!
Kizsó: Helló! Sziasztok, üdvözlök minden olvasót! Akkor hirtelen "durrbelebumm"? Rendben.  A zenekar jelenlegi felállása a legjobb szerintem. Bár én mindig úgy voltam vele, hogy az akkori "jelenlegi" felállás a jó, leszámítva azt, amikor a Mikiék eltűntek egy kis időre, úgymond szabadságra, de ez most tényleg a legjobb. Nagyon örül az egész zenekar annak, hogy a sors, és néhány telefonhívás az utunkba vezérelte a Biri Sándort. Nála kiválóbb embert nem is találhattunk volna a zenekarba.Ezúton is megköszönném a Csányi Petinek, hogy anno megadta nekem a Sanyi számát. Teljesen együtt van a brigád, mind emberileg, mind zeneileg, de úgy gondolom, hogy ez érződik is mostanság a bulikon... Nem mellesleg kiegészült a zenekar egy ötödik "láthatatlan" háttéremberrel, aki most iszonyatosan intézi a zenekar koncertügyeit velünk együtt, nem kis terhet levéve a vállamról. Helló Orsi anyánk! :)




Szasza: 2011-ben jelent meg a Mocskos Rock'n'roll kislemezetek. Mit kell tudni róla?
Kizsó: Igaziból ez az album hiánypótlás volt már a közönségnek. A címadó dal többféle, koncert, és demó verziója van rajta, illetve A legrohadtabb nap demo, és az Ennyit ért... koncertverziója. Mind közül a koncertfelvételek a legfrissebbek. Ezek tavaly kerültek rögzítésre a Filter Klubban. A dolog érdekessége az, hogy ez a két dal még az előző dobosunkkal, Balog Gergővel készült, pontosan azelőtt mielőtt kikerült a zenekarból. A többi nóta pedig a Pump N' Roll lemez idejében lett felvéve. Pontosan ezért lett az kislemez letölthetővé téve, mert gyakorlatilag semmi új nincs rajta, csak néhány érdekesség.
Az első héten úgy ötvenen le is töltötték. Egyébként a fent említett kislemez az összes albumunkkal együtt letölthető a zenekar webjéről, blogjáról, és a Do It Tv weboldaláról is. Do It TV
Szasza: Melyik a kedvenc Shitpump dalod, és miért?
Kizsó: Nagyon sok kedvenc dalom van tőlünk, és mind másért. Mondjuk a Legrohadtabb nap az a dinamikájáért a kedvencem. Húz, mint az állat. A Sarló és Kalapácsot azért szeretem, mert az volt az első Shitpump nóta, ami elkészült. A Nem Baj azért a kedvenc, mert iszonyatosan durva, mind szövegileg, mind zeneileg. Mostanában pedig a Gyűlölj! album dalait szeretem nagyon énekelni a színpadon. Nyersek, durvák, agresszívek és jó érzés egymás után játszani őket. A legnagyobb kedvencem az pedig, a Semmi nem változott. Talán azért, mert egy kicsit rólam is szól...
Szasza: Mi a véleményed a hazai punk és underground életről?
Kizsó: Hát baromi nehéz kitörni belőle! Hehe!
komolyra fordítva a szót, én úgy látom, hogy minden underground zene, beleértve a punkot is, egy kicsit le van írva, járatva nálunk. A média kitermeli a saját mocskát, lásd ezeket a "valóvilágosmegaikszfaktoros" celebeket. Kurvára fingjuk nincs az igazi zenélésről, ellenben a csapból is ők folynak és baromira be van etetve ezzel mindenki, akinek lehet ilyen szarokkal mosni az agyát. Hagyjuk ezt inkább...!
Ami meg itt zajlik kicsiben, az vagy el van kurvulva, vagy hiteltelen. Tudnék most neked zenekarneveket sorolni, de senkit sem akarok reklámozni.Tényleg kevés a hiteles és a kitartó zenekar.
Most volt ez a 36 órás punkfesztivál. Ez erős buli volt sok sok emberrel és zenekarral, éppen ezért büszke vagyok arra, hogy a Shitpump részt vett benne. Nem volt vita, nyavajgás, mindenki tette a dolgát. Azt hiszem, hogy sikerült megmutatni a buli szervezőinek, hogy a mostani underground punkszíntérben van még szufla, csak vegye is észre valaki ezeket a dolgokat. Ezek mellett a dolgok mellett nem lehet csak úgy elmenni. Ellenben azzal is tisztában vagyok, hogy ez a fajta muzsika rétegzene.


A zenekar honlapja: http://shitpump.atw.hu/

A közeljövőben még várható a bandával interjú, remélhetőleg már képi anyaggal is tudok majd jönni nektek! ;) Addig is hallgassatok jó zenét:





Az a bizonyos 36 óra...


Hát, ez is lezajlott... Kb. ez volt az első mondatom, amikor ágyba kerültem úgy sok-sok kialvatlan óra után, "kicsit" fáradtan, egy mozgalmas fesztivált magam mögött hagyva. Na jó, hazudnék, ha azt mondanám, hogy alvásmentes volt a fesztivál számomra, hiszen az egész 36 óra alatt azért aludtam 2,5 órát! Vízszintesbe is úgy kerültem a buli alatt, hogy folyamatosan néztem a "pihegőben", hogy mikor szabadul fel egy embernyi nagyságú hely valamelyik kanapén és persze amint ezt teljesült, rögtön le is csaptam a szabad helyre.
De milyen is volt ez az egész? Nekem személy szerint nagyon bejött. Egyrészt azért, mert új és régen nem látott emberekkel találkozhattam, másrészt mert egy csomó olyan zenekart hallhattam játszani, akiknek szeretem a zenéjüket.
Igazából a felhozatal elég változatos volt. Voltak zúzós és táncolós dallamok, amiket egyaránt élveztem, főleg, ha még némi alkohol is lötyögött bennem, na akkor felhőtlen volt a jókedvem! Hmm, alkohol... Sokszor már nem is az alkoholtól tántorogtam, hanem az álmosságtól. Igazából most azt várnátok, hogy több oldalas beszámolót fogok írni, hogy ki mit csinált, meg melyik zenekar milyen volt, de nézzétek el nekem, hogy ennyi órát talpon lenni, jó, hogy ha megjegyeztem azt, amit ide most leírok. :D Sok mindent nem tudok írni, vagy azért, mert fáradt voltam és figyelni se tudtam, vagy azért mert nem emlékszek rá (fogjuk az alkoholra), vagy mert ott sem voltam a koncertek többségén, hanem valamerre másfelé sündörögtem.
Lényeg, hogy sajnálhatja az, aki nem jött el, sok mindent kihagyott. A dolgokat látni, hallani kellett, hiszen ettől élmény az élmény. Összegezve, ha lenne még egy ilyen alkalom, igen, részt vennék rajta még egyszer!

Pár videó a fesztről Csefán Csabi jóvoltából:









De milyen volt a fesztivál szervezői szemszögből? A Jóri Ferivel készített interjúból megtudhatjátok!

Szasza: Milyen volt számodra a feszt? Ilyen hangulatra számítottál?
Feri: Számomra a feszt egy nagy rohangálás volt, némi idegeskedéssel és nagyon kevés olyan pillanattal, amikor élvezni tudtam az egészet. A hangulattal semmi gond nem volt, hiszen mindenki élvezte, hatalmasat buliztak az emberek, csak az átlag morállal akadtak gondok.
Szasza: Ez az egész egy egyszeri alkalom volt, vagy megpróbálnád mégegyszer, valamikor?
Feri: Nehéz kérdés, hiszen én koncert közben azt is megfogadtam, hogy egyáltalán koncertet nem szervezek, nem hogy még egy ilyet. De természetesen megjött menet közben a kedvem (meg el is ment, majd megint megjött). Pontos választ nem tudok adni. Elég necces volt végig csinálni, de rengetegen kérdezik, hogy mikor lesz a következő ilyen. Nagyon a jövő zenéje, hogy lesz-e folytatás.
Szasza: Az biztos, hogy maradandó élményeket és nyomokat okozott ez a feszt sokaknak, köztük nekem is. Egyáltalán nem bántam meg, hogy részt vettem rajta, még ha hétfőn abszolúte nem voltam használható, de ki volt az... 
Feri: Használhatóságról annyit, hogy masszívan nyomom azóta az ágyat, tegnap azt hittem, hogy szétszakad a szemem, annyira fájt, most pedig a fülem van begyulladva. Mit is mondjak az anyagiakra. Milliomosok nem lettünk, de volt olyan a szervezői brigádban, akinek még a havi telefonszámlájára sem volt elég, hiszen rengeteget kellett telefonálnia az ügyintézésben (Ergo neki mínuszos volt.). Ez nem az a buli volt, ahol kaszálunk, hiszen a jegyár alapból egy vicc volt.
Szasza: Akkor jobbulást neked is és mindenkin akin most jön ki valamilyen utótünet. De végülis az emberek jöttek is, meg mentek is. Ennyi emberre számítottál, mint amennyien eljöttek?
Feri: Ennyire, még szerencse, hogy nem jöttek többen szombat este, mert már nem engedhettük volna be őket, ugyanis a hely engedélyei ennyi emberre szóltak. Vicces lett volna, ha oda kell állnom eléjük zöld arccal, hogy legyenek szivesek várakozni, mert teltház van.
Szasza: Inkább teltház, mint pár ember
Feri: Igaz, persze hogy igaz, csak hát ugye ilyenkor előkerülnek az örök elégedetlenek - "túl sokan voltak, alig volt levegő, stb..." - és ez egy picit mindig rossz.
Szasza: Na igen. Ahogy észrevettem, levegő az a Fegyelmező Részleg és a Linx koncertjén nem volt. Ott aztán volt préselődés rendesen. Meg sem próbáltam előremenni és fotózni...
Feri: Jaaaj innen van egy érdekes sztorim.
Szasza: Elmeséled nekünk vagy titok?
Feri: Persze, hogy elmesélem, ezen meghaltam. Volt egy gyerek, isten tudja hogy hogyan, de belógott, a backstageben vakartam össze, merev részeg volt, jeleztem, hogy nem lenne rosz egy karszalagot vennie, hát nem volt pénze, kiküldtem, ha más nem, csak összetarhálja. 4-szer próbált bejönni utána, egyik alkalommal egy KOTONNAL próbált fizetni a jegyért, nagy nehezen kifizették neki a jegyét, bement, rohanok előre, hogy beállítsam a Fegyelmezőt, erre ott van a gyerek elöl, és magyarázza, hogy hétfőn volt a szülinapja és hogy játszanak már egy jó ivós dalt neki, a Fegyelmezősök meg kiröhögték, hangoltak tovább, nem telt bele 30 másodperc, megkérdezték azt a részeg srácot, hogy mi is jön most, erre a válasz: "Há' valami Bátthóllz, nem?"
Szasza: Kotonnal, ezigen! Azért akadnak még leleményes emberek.
Feri: Akkor fogta csak fel, hogy nem fizetőeszköz, amikor megkérdeztem tőle, hogy: "Szerinted, hogy ha ezzel fizetem ki a Fegyelmező Részleget, akkor mit kapok én tőlük? " Hát voltak arcok.
Szasza: Ááá, bele sem gondolok inkább. Mik a terveid erre az évre?
Feri: Most picit más vizekre evezünk majd. Beindítjuk a Nem Pop Közösség oldalát, szeretnék csinálni a Merde! nevű zenekarommal egy lemezt, már egész jól haladunk, egy Nem Pop fesztet szeretnék csinálni valahol (jelenleg a Dürer a cél) és hát a következő nagy dobás a Ne Köpj Le! fesztivál lesz.
Szasza: Előre is sok sikert és kitartás a terveidhez, egy későbbi interjúban még szó lesz ezekről a dolgokról, amiket az imént említettél. Köszi a válaszokat!

 Egy Ferivel készült interjú (nem saját felvétel!):


2012. március 3., szombat

Milyen is az a "kistérségi rock'n'roll"?

A Nexxt zenekar közelgő 5 éves szülinapi bulijával kapcsolatban készítettem interjút a banda basszusgitárosával, Breszkó Bencével. Friss és ropogós, szóval tessék csak olvasni!

Szasza: Mutasd be kérlek a bandát röviden az olvasóknak! Mit érdemes rólatok tudni?
Bence: A zenekar 2007 februárjában alakult a következő felállással: Velkei Martin – gitár, Sápi Márton –dobok, és jómagam, Breszkó Bence – basszusgitár. Később csatlakozott Köles István - művésznevén Köli- billentyűs hangszerrel. A célunk a bulizni vágyó és diszkóra ráunt fiataloknak igényes szórakozási lehetőséget teremteni és a környék legjobb zenekarává válni. Aki egy Nexxt bulira betéved az biztos, hogy nem fog unatkozni, hiszen a repertoárunkban megtalálható a 60-as évek rock’n roll-jától a mai diszkó slágerekig mindenféle finomság. Természetesen a saját szájízünk szerint hangszerelve. Amit még érdemes rólunk tudni, hogy mi csináljuk a környék legvadabb és legőrültebb bulijait köszönhetően a koncertek keretein belül megrendezett különböző party játékoknak – szondafúvó verseny, ivó verseny stb.

Szasza: 5 éve, hogy megalakult a Nexxt zenekar. Gondoltad volna, hogy eljuttok idáig, ahol most tartotok?
Bence: Személy szerint a zene szeretetéért kezdtem el zenélni és ez igaz a többiekre is. Ez csak egy extra, hogy az emberek szeretik, ahogy szeretjük a zenét. Persze egy idő után tudatosan kerestük a közönségünket, de kezdetben nem gondoltam volna, hogy „eljutunk idáig”.

Szasza: Voltak az 5 év alatt fordulópontok a zenekar életében? Említs néhány fontos momentumot, pillanatot!
Bence: Természetesen voltak. Kezdetben a személyes kedvenc zenéinket játszottuk; így sok Metallica feldolgozást például. Tehát egy keményebb vonalat képviseltünk, illetve saját számokkal is próbálkoztunk, de beláttuk, hogy ezzel nem jutunk egyről a kettőre. Tehát elkezdtünk egy kicsit közönség-orientáltabb zenét játszani. Ez volt az egyik legfontosabb fordulópont a zenekar életében. A másik talán az, amikor Martin kilépett, így Marcival elhatároztuk, hogy keresünk egy billentyűst is. Ekkor jött Köli aki a tudásával és a személyiségével olyat tett hozzá a zenekarhoz ami nyilvánvalóan elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ma itt tartsunk.

Szasza: Hogyan értékeled az elmúlt éveket? Mik a terveitek a jövőre nézve?
Bence: Azt gondolom, az hogy eljutottunk egy bizonyos szintre, az az elmúlt évek tudatos munkájának köszönhető. Itt említeném meg Héjja Bandi nevét, aki a zenekar gitárosa volt, amíg Martin „pihent”. Nagyon sokat tanultunk profizmus és igényesség terén tőle. Közeli terveink között szerepel, hogy a környék első számú partizenekara legyünk és jövőre az összes jászberényi szalagavatón a fiatalság erejével kavarjuk fel az állóvizet. Távlati tervek között pedig a terjeszkedés áll országszerte. (A személyes tervem, hogy vietnámi prostik seggéről szívjuk a kokót amit az előző esti gázsiból vettünk.)

Szasza: Nemrég egy dokumentumfilm forgatása zajlott rólatok. Mit lehet erről tudni? Kinek az ötlete volt ez a film?
Bence: A film egy barátom, Zombori Tamás ötlete volt. Ő a Dunaversitas mozgókép szerkesztői, rendezői mesterszakán végzett, jelenleg a Gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar, Audio/vizuál szakán tanul és mivel ő is hatalmas zenerajongó, és ismertük egymást, így adta magát az ötlet. A film bemutatja a zenekart az eddigi legnagyobb dobásunk, a Lehel Vezér Gimnázium szalagavatójának tükrében. Tehát a film e téma köré épül, de sok egyéb dolgot is megtudhatnak a kíváncsi rajongók. Az alábbi linken a filmről napvilágot látott részleteket megtalálhatják azok, akik türelmetlenek. https://www.facebook.com/kistersegirock

Szasza: Mire számíthatnak azok, akik ellátogatnak március 16-án a jászberényi Ifiházban megrendezendő szülinapi bulira?
Bence: Szerintem senki nem fogja megbánni, aki eljön, mert a zenekar teljesen arzenáljából ízelítőt kaphat. Garantálom, hogy senki nem teszi zsebre amit kap, mert olyan látványban és hangulatban lesz része amit csak egy Nexxt bulin kaphat. Szóval szívből ajánlom mindenkinek, aki igényes szórakozásra vágyik.

Pár videó és kép a forgatásról:







Fotók: Bakonyi Tamás (Nari)