2012. június 28., csütörtök

Kígyó a pincében

Szombaton látogassatok el a gyöngyösi Sörbárba, azon belül is a pincébe, mert két zenekar is gondoskodik róla, hogy ne unatkozzatok! A Fekete Mamba és a Piszli Csárli fogja fokozni a hangulatot, úgyhogy ha nem akartok semmiről se lemaradni, akkor irány Gyöngyös! (Szasza)


2012. június 23., szombat

VII. Bor-rock fesztivál


 "Kicsit" késve, de gyorsan-frissen még kiteszem ide azt, hogy ma még aki el tud menni, az látogasson el a verpeléti Bor-rock fesztiválra, mert érdemes lesz! Nem írok sokat, minden fontos infót amit tudni kell, bemásolok ide az esemény Facebook-os oldaláról, amit itt tudtok megtekinteni: https://www.facebook.com/borrock


2012.06.22. péntek

16:30 - 17:00 Rögeszme
17:15 - 17:45 Psychogang
18:00 - 18:30 Shapat Terror
18:50 - 19:35 Csakazértis
20:05 - 20:50 Holtidő
21:20 - 22:15 Zorall
23:00 - Beatrice

 
2011.06.23. szombat

16:30 - 17:00 Dorothy
17:15 - 17:45 Silver Soul
18:00 - 18:30 Evil Devils
18:50 - 19:35 Insane
20:05 - 20:50 Los Vegas
21:20 - 22:30 Depresszió
23:00 - Road

Napijegyek
Péntek: 2500 HUF
Szombat: 2500 HUF

Bérletek
Kétnapos elővételben: 4000 HUF
Kétnapos helyszínen: 4500 HUF

14 éven aluliaknak szülői felügyelet mellett a rendezvény ingyenes!

A kemping és az őrzött parkoló továbbra ingyenes.

Helyszín: http://www.facebook.com/notes/bor-rock-fesztiv%C3%A1l/bor-rock-fesztiv%C3%A1l-helysz%C3%ADn/412016805499902

Fesztiválrend: http://www.facebook.com/notes/bor-rock-fesztiv%C3%A1l/bor-rock-fesztiv%C3%A1l-verpel%C3%A9t-fesztiv%C3%A1lrend/412030452165204


 (Szasza)

2012. június 14., csütörtök

II. Eger hardcore family fest

2012. 06. 29-én mindenki vegye az útjába a Dürer kertet az Ajtósi Dürer soron, hiszen a kisteremben nem kis mulatság készül, mégpedig  egy ütős hardcore buli! Szóval mi a dolgod? Az, hogy ott legyél! A belépő 500 Ft, amit le is meg el is tudsz fogyasztani. (Szasza)



Csajok és motoROCK

Most hétvégén Szolnokon az Ibiza rock street-en minden megtalálható lesz, mi szem-szájnak ingere. Lesz csocsó, karaoke, Ki mit tud?, motorbőgető verseny, hastánc meg még sok-sok minden. De hogy mik is lesznek? Hát ezek:



Részletes programok:

"Június 15. Péntek:
16.00 Nyitás
17.00 Csocsó verseny
20.00-tól Rock Street Disco
21.00 Sörivó verseny selejtező
22.00 Sörivó verseny közép döntő
24.00 Rock karaoke verseny, majd 06.00-ig Rock After party vasárnap reggelig!

Június 16. Szombat:
06.00 Feles ivó verseny
07.00 Reggeli boros kalács kóstoló, péksütemény kóstoló
10.00 Indul a Rock KI-MIT TUD?
Egész nap Közönségtalálkozó Csordás Tibivel, a Fight Club-bal és a Machine Mouse zenekarral
14.00 Stand Up Comedy Show
14.30 Motor bőgető verseny
15.00 Motor Szépségverseny, Motor ügyességi verseny
16.00 Motor mosó verseny bikiniben lányoknak
17.00 Sörivó verseny selejtező
18.00 Motoros felvonulás
18.30 Zenekar - döntő
19.00 Eredményhirdetés (zenekari, motorszépségverseny, motormosóverseny, motorbőgető verseny)
19.20 Hastánc
19.30 Machine Mouse koncert
21.00 Csordás Tibi és a Fight Club koncert
22.30 Orpheum a Rock Street-ben (reggelig)
24.00 Chip 'n' dale show
01.00 Rock Sztriptíz

Pezsgő ivó verseny Hölgyeknek, pénzes labda dobálás

Egész este díjazzuk a legjobban rockernek öltöző Hölgyet, Rocker lány szépségverseny


Június 17. Vasárnap:
09.00 Motoros záró felvonulás
10.00 Rock Street csocso verseny

Kísérő Programok:
- Légvár egész nap
- Csillámtetoválás
- Test-és arc festés
- Motor alkatrész konzultáció
- Lacikonyha
- Fagyi
- Ruhavásár
- Pattogatott kukorica
- Hangszer konzultáció
- Gitár és dob oktatás

Várunk Mindenkit szeretettel!!!"


Az rendezvény Facebook-os elérhetősége: https://www.facebook.com/events/300420666714871/

 (Szasza)

Rock Napja vol. 2

2011. június 16-án, egy évvel ezelőtt, pár rockzenét szerető ember úgy döntött, hogy létrehoz egy olyan eseményt, kinevez egy olyan napot a naptárban, amikor országosan csak a rockzenéé a főszerep. Kicsit ahhoz tudnám hasonlítani, mint a Magyar Dal Napja. Ilyenkor országosan több koncertet is szerveznek, ahol összegyűlnek a rockerek és (remélhetőleg a nem rockerek is) és együtt buliznak, ünneplik ezt a stílust, hiszen mint ahogy tartja is a mondás: amíg a Föld kerek, mindig lesznek rockerek! Szóval nincs más dolgotok, minthogy szombaton kapcsoljatok ti is rock üzemmódba és irány valamelyik koncerthelyszín, majd induljon a pogó! 

Az esemény honlapja: http://rocknapja.hu/
Facebook: https://www.facebook.com/rocknapja

 


Na de hogy hova is menjetek itt a környéken "ünnepelni"? Kérdésre a válasz: Jászberénybe, az Ifjúsági házba, ahol is 5 jászsági banda fog zúzni mindenkinek ezen a napon! (Sajnos a Magor zenekar nem tud részt venni!) Minden további információt megtalálsz a plakáton, illetve az esemény Facebook-os oldalán:




(Szasza)

2012. június 13., szerda

Utolsó Alkalom interjú



Aki még eddig nem ismerte volna az Utolsó Alkalom ska-punk zenekart, annak most itt az alkalom, de nem az utolsó, hogy megismerje őket! A zenekar énekesével, Rottennel készítettem egy hosszabb, ámde annál érdekesebb interjút. Olvashattok a zenekar életéről és jövőjéről, Rotten véleményét a mai punk-underground életről és sok egyéb érdekes dolgot!

Szasza: Mutatkozzatok be nekünk! Mit érdemes rólatok tudnunk?
Rotten: 1999 februárjában alakultunk, hármas felállásban: én doboltam és énekeltem, Barbie basszerozott, Vírus pedig gitározott énekelt. Ez idő tájt lemezenként változtak szinte a felállások, főleg a gitáros poszt inogott ilyen-meg olyan okok végett. (Norbi, Panni, skAdam, valamint Taz is megfordult a zenekar gitárosaként). Igazán személyes ellentétek miatt egyiküktől sem kellett megválni, mondhatjuk, az élet hozta, hogy már nem játszanak a zenekarban. Aztán a jelenlegi felállás szempontjából nagyon fontos dolognak mondható, hogy Barbie 2005-ben megvált a bandától és a basszusgitárt Gianni kezdte bütykölni helyette. Legalább ilyen jelentős dolog volt, hogy 2006-tól „előrejöttem frontoskodni” és meSka került a dobok mögé. Ez idő tájt Panni és skAdam gitároztak, tehát 5 tagú volt a bagázs. A jelenlegi quartet 2008-tól létezik, amikor is az akkori ötös felállásból Taz kilépett és az akkor már ritmusgitáros Jasi maradt a bagázs egyedüli gitárosa. Ez a felállás üzemel ma is (Rotten-ének, Gianni-basszer, Jasi –gitár,vokál, meSka-püföl). A stílusjegyeink természetesen változtak az évek alatt, de a fő punk-rock alap megmaradt, mindössze jóval több ska, valamint némi reggae is került a zenébe, meg persze összetettebbé váltak a zenei dolgok, de ez teljesen természetes.
Szasza: Milyen hanganyagotok jelent meg eddig?
Rotten: Saját hanganyagjaink közül az első a Minek!? címet viselte és 2000-ben jelent meg még kazettán. Ezt a Psichopatika követte 2002-ben. Majd jött a Végjáték 2005-ben, ezután a Passz című 6 számos kislemez 2007-ben. A Király nevében 2010-ben, majd az Egység, Kétség, Háromság című split lemez 2011-ben. Ezen kívül ha jól emlékszem 6 különböző válogatás lemez készítőit ihlette meg a zenekar valamelyik száma. Ezek közül négyre csak a múlt év folyamán került valamelyik nóta.
Szasza: A legutolsó albumotok, A király nevében 2009-ben jelent meg. Személy szerint nekem ez jött be a legjobban, nagyon ütős album lett. Mennyi idő alatt készült el? Hol vettétek fel a számokat?
Rotten: Nem vagy egyedül a dologgal, mármint ami „A király” tetszési indexét illeti. Rajtad kívül szinte mindenki, és a mi véleményünk szerint is ez a legjobb lemezünk eddig, de ez azért van így mert tényleg az. Adottak voltak végre a feltételeink (stúdió, anyagiak) a zenekari tagok együtt voltak, mint zenei, mint emberi értelemben és volt, úgy gondolom kellő és időszerű mondani valónk is. Valamint nem kezdő zenekarként volt már annyi tapasztalat is mögöttünk, hogy olyan legyen „A király”, mint amilyen lett. Persze ehhez kellett (ez itt a reklám helye) a miskolci Hangart stúdió remek felszereltsége, adottsága és egy remek hangtechnikus Károly Tamás személyében. A felvételek kb. 1 hétig tartottak baráti borozgatós körülmények között, azután még volt persze némi javítás, utómunka, csiki-csuki.
Szasza: Az országban eddig merre léptetek fel? Külföldön is sikerült már játszanotok? Ha igen, az ottani közönségnek mennyire tetszik, amit csináltok?
Rotten: Határainkon belül természetesen már mondhatjuk, hogy mindenfelé megfordultunk az évek alatt, az egész kicsi kluboktól az underground szinten nagyobbnak számító koncert termekig. Nagyobb fesztiválok közül idehaza a Sziget fesztet és a Rockmaratont emelném ki. Határainkon túl 5 országban "rendetlenkedtünk" eddig, természetesen a román, szerb, szlovák területen lévő bulikon, fesztiválokon főleg a magyar lakta területeken koncerteztünk, és ennek nagyon örülünk, hogy nem csak a magyar ajkú közönség körében nyert tetszést a dolog. Ezen kívül Ausztria, valamint Szlovénia is az „utunkba” került már. Itt természetesen másabb a fogadtatás a magyar nyelven előadott számok nem értése végett, de a zenei rész fogadtatására úgy gondolom, hogy itt sem volt panasz.
Szasza: Véleményetek szerint a külföldi underground élet mennyiben különbözik az itthonitól? Mennyit változott az itthoni zenei élet az elmúlt években?
Rotten: Annyira azért nem voltunk rendszeres, nyugatra járók, hogy jelentős véleményt tudjunk alkotni a kinti undrgroundot illetően, de ha az osztrák dolgokat nézzük, akkor már a "külvárosi pinceklub szintjén" is oltáriak a különbségek és persze sajna nem a mi javunkra. A szervezők hozzáállása, a zenekarokkal történő bánásmód, illetve a közönség mentalitása is eltér az ittenitől. Jelzem ezek az észrevételek még néhány éve, a mindenhol (szerintem csak félig-meddig jogosan) hivatkozási alapot képező gazdasági válság előtti időkre vonatkoznak. Itthoni vonatkozásban, szerintem egyáltalán nem rózsás a helyzet... Sőt! Lehet, hogy most esni fog a népszerűségi indexem bizonyos körökben, de nálam az, hogy underground, vagy punk mozgalom jelenleg nem létezik ebben az országban. A negatív társadalmi helyzeteket teljesen falsul reagálta le az ifjúság és nem csak az ifjúság egy része a nemzeti rock vonallal, mivel az előző kormány ideje alatt hivatalból aki lázadt az a nemzeti rockkal tudta megtenni a dolgot, persze úgy, hogy a szájába tették az egészet. Kicsit olyan ez, hogy itt van ne: - Ezt tedd, mert ezt kell tenni ellenük, he nem így teszel, olyan vagy mint Ők! Szaga volt az egésznek... Megadták az irányt és ezáltal a punk saját tapasztalaton és elképzelésen alapuló gondolatmenetét kiszedték pár bimbózó emberkéből is, mivel ezeknek egyszerűbb volt a saját gondolatok megfogalmazása helyett a "csürhével" tartani. Volt pár beszélgetőpartnerem aki szélsőjobbos, vagy ha úgy tetszik nemzeti rock bandát punknak definiált a társalgásunk alatt… Egyébként hozzátenném, hogy nem szeretem a pártoskodást, az országra mesterségesen ráerőltetett egyik és másik oldali megosztottságot. Igyekszem minden embert az irányomban tanúsított magatartása és az emberi értékei alapján megítélni (úgy vélem ezzel a zenekar többi tagja is így van), feltéve ha vannak neki olyanok... A baj az, hogy ezt viszont elvárom én is… Ez az egyik része. A másik meg a hazai punk közönség jelentős részére jellemző pózőrség és sznobság. A klisék (öltözködés, különböző viselkedési megnyilvánulások) trendé tétele, egy szerintem olyan szubkultúrán belül, ami csak árnyékképe régi önmagának. Persze életkoromból adódóan úgy gondolom, hogy rendelkezem némi tapasztalattal a dolgok korábbi és jelenlegi mi voltját illetően. Meg persze lehet, hogy ha egy 18-20 éves srác olvassa ezt a sz*rt akkor azt fogja mondani, hogy: "Mi a kurva anyját okoskodik ez a vén faszkalap?", de ettől még ez az álláspontom a kérdésben. Persze jelzem, hogy nem általánosítok és én is voltam 18 éves.. :) A harmadik dolog pedig szerintem a már említett gazdasági válság. Kevesebb ember tud sajna koncertre menni, kevesebb a klub bevétele, drága az üzemanyag, több pénzből tud egy zenekar eljutni egy koncert helyszínre, ahol ráadásul nem is várja akkora közönség, ez által egyre több a bukós buli. Persze a legtöbben nem ebből élnek, és meggazdagodni sem akarnak, de ha jelentős tőke hiányában sokat bukik egy banda, akkor az a működési képességét is jelentősen veszélyezteti egy idő után, főleg egy bizonyos szintet követően. Az a baj, hogy most ebben a gazdasági és társadalmi helyzetben kellene a legerősebbnek lennie a hazai punk, vagy underground mozgalomnak, most kéne igazi egységet alkotni, hiszen ez lenne a dolognak a lényege. Én nem ezt látom…
Szasza: Az első lemezhez képest mennyit fejlődtetek akár zeneileg, akár a szövegekben? Változott azóta a hozzáállásotok a világgal szemben?
Rotten: Természetes, hogy fejlődtünk, hiszen fejlődni kell! Bár ez sajnos megint csak nem törvényszerű valamiért ebben az országban, mert van azért egy-két jelenleg is menő, trendi banda a műfajon belül, akik számomra érthetetlen módon ugyanolyan silányul ”cincognak”, mint 8 vagy 10 évvel ezelőtt, mégis páholyban érezhetik magukat. Valószínűleg mi csinálunk valamit rosszul… :) Persze nem arról van szó, hogy itt mindenki profi zenész lenne, nem is erről szól a dolog, de mindenképp igyekszünk tovább lépni önmagunkhoz képest, és újabb és újabb megoldásokat keresve minél kreatívabban számokat írni. Szerintem ezt a hallgató is észre veszi (nem csak hangzásban), ha meghallgatja a Minek!?, vagy valamelyik korábbi lemezt mondjuk, meg A király nevében anyagot. Mondanivalóban véleményem szerint kiforrottabbak lettünk lényegesen, persze ez a korral és az egyre bővülő negatív, vagy pozitív élet tapasztalataimmal is összefügg, mivel én írom a szövegeket. Kevésbé borúlátónak tűnnek talán a korábbiakhoz mérten, de szerintem csak annyiról van szó, hogy vidámabban, cinikusabban tudjuk a "kínjainkat meg énekelni". A világgal szerintem jelentősen nem változott a viszonyunk és ez a világ számlájára írható.
Szasza: 2011-ben jelent meg az Elit Osztaggal és a CAFB-al közös lemez. Honnan jött az ez az ötlet? Mit kell tudni erről az albumról?
Rotten: Sütivel, meg az "Osztagos" Levivel már 1-2 éve pedzegettük a dolgot, hogy kellene csinálni valamilyen közös hanganyagot, csak az nem volt fix, hogy mikor és milyen formában. Volt még 1-2 zenekar ami szóba jött, de a végén ez a három maradt a kalapban. Nem szerettünk volna csak úgy, pár már megjelent nótát feltenni mindenkitől, ezért úgy gondoltuk, hogy néhány számot saját szájíz szerint el is játszunk egymástól. Aztán úgy alakult a helyzet, hogy mindenki feldolgozott 1-1 nótát a másiktól, meg 2 korábban már megjelent, vagy éppen meg nem jelent saját számot felpakoltunk a korongra.
Szasza: A fent említett 2 zenekarral mióta ismeritek egymást? Mikor fogalmazódott meg bennetek, hogy csináljatok egy közös lemezt?
Rotten: A kapcsolatok a C.A.F.B.-vel régebbre nyúlnak vissza. Még az Utolsó Alkalom kezdeti lemezei közül a Psichopatikát illetve a Végjátékot is a C.A.F.B.-s Süti vezetésével csináltuk, aki akkortájt „stúdióskodott” is. Ezen kívül a két zenekar jó néhány közös koncerten lépett fel közösen, főleg a kétezres évek második felétől. Tehát egyszerűen jó viszonyban voltunk (vagyunk) egymással. Az Elit Osztaggal később kerültünk hasonló jó viszonyba és persze közös koncerteket is szerveztünk, valamint hozzájuk közeli helyszíneken meg is tiszteltek minket a jelenlétükkel ha éppen mi játszottunk, de Ők nem.
Szasza: A 2012-es évre miket terveztek? Új album? Esetleg turné?
Rotten: Ez az évünk eddig mondhatjuk, hogy tervtelenül telt. Ezt csak arra értem, hogy többen tudják, gitáros poszton úgy volt, hogy változás köszönt ránk. Helyettes nem került sajnálatos módon Jasi helyére, ezért kissé bizonytalannak tűnt minden. Egyelőre úgy néz ki, hogy a közeljövőben nem tud még munkát vállalni Jasi külföldön, így egyértelmű, hogy marad a zenekarban és dolgozunk tovább. Reméljük az éven (max. a jövő év elején) egy új lemezt még mindenképp sikerül csinálnunk, aztán majd meglátjuk. A nyarunk koncertek szempontjából talán nem tűnik annyira aktívnak, mint eddig, de ennek a fent már említett okai vannak és ha már így alakult minél több időt igyekszünk az új számok írásával foglalatoskodni. Ősztől ha minden jól megy, természetesen tervezzük a klub bulikat továbbra is.
Szasza: 2012. július 7-én ti is felléptek majd a hatvani "Nyári punk kulturális forradalom" című rendezvényen. Várjátok már?
Rotten: Persze, mi minden koncertet várunk…:) Jasi érzi is előre, már az induláskor, hogy milyen lesz.. Persze aztán vagy bejön, vagy nem.. :) Örülünk neki, hogy újból van a nyáron egy ilyen konkrétan punk/hardcore fesztivál (az abdai Újhullámon és a Freefesten kívül nem emlékszem ilyenre), és sok sikert és erőt kívánok még éveken keresztül hozzá a szervezésnek!
Szasza: Mit üzentek a portál olvasóinak?
Rotten: Azt hogy: sziasztok portál olvasók! :) Viccet félretéve. Tetszik, hogy van egy ilyen portál ami ha már az emberek (sajnos) idejük nagy részét a „f*szbuk” előtt töltik, de legalább van egy portál, ami a régió koncertjeiről, eseményeiről tájékoztatja őket. Benne van a lehetőség, hogy fellendüljön kissé a koncertre látogatók száma és minél több ember ismerkedjen meg ezáltal egymással és a zenével. Mi pedig köszönjük a lehetőséget, Neked meg egy nagy dicséret: csak így tovább, ügyes vagy Szasza! :)

A zenekar honlapja: http://utolsoalkalom.hu/



És hogy ne csak lássatok, hanem hallgassatok is:






(Szasza)

2012. június 8., péntek

Totál káosz!?

Közeleg az év egyik fontos koncertsorozatának, az I. Punk-rock Maratonnak az első állomása! Kevesebb, mint két hét múlva kezdetét veszi a programsorozat, amelynek kezdő állomása Budapesten, a Dürerben lesz. Két ezer forintért kapunk 3 nagyon jó zenekart, mégpedig ezeket: Total Chaos, akik egyenesen Amerikából jönnek el hozzánk és két magyar zenekar akiket gondolom nem kell senkinek bemutatni, mégpedig a Linx Tiszafüredről és a HétköznaPI CSAalódások Pécsről. Mindenféleképpen látogassatok el ide, hiszen jó buli lesz!

Kapunyitás: 19:00


Koncertek:

22:30
Total Chaos (USA)

21:00
HétköznaPI CSAlódások

20:00
Linx
https://www.facebook.com/pages/Linx/331522133546432  



További informácók, amiket tudni kell az eseményről:

"Mivel sokan reklamáltok, hogy nem tudjátok elővételben megvenni, ezért van mód az e-mailes foglalásra, DE CSAK VIDÉKIEKNEK!
Küld el neved és a település nevét ahonnan érkezel és a darabszámot mennyi jegy kellene! Amit kizárólag a rendezvény napján kapunyitás előtt a helyszínen, a bejáratban található pénztárnál vehetsz át, csak és kizárólag 18:00 és 19:00 között! A jegyek száma ettől függetlenül korlátozott!
E-mail cím: horvath.laszlo@zombie11.hu
06.19. éjfélig fogadjuk el az e-mailes foglalást!"

A koncert Facebook-os eseménye: https://www.facebook.com/events/360951527282719/

A helyszín honlapja: http://durerkert.com/ azon belül is: http://durerkert.com/2012/06/20


(Szasza)