2012. február 19., vasárnap

36 óra fesztivál-szesztigyál!!!


Nos, hogyan is kezdjem az egészet? Itt van ez a fesztivál, 36 órán keresztül fog folyni. Aha. Na de mi is fog folyni? Hát minden, aminek folynia kell! Kicsit bővebben, a következő interjúban a fesztivál egyik főszervezőjét, Jóri Ferit kérdeztem a tél egyik legnagyobb punkzenei eseményéről, ami 2012. 02. 24-én, pénteken 17:00-kor, a budapesti Viper Roomban veszi kezdetét és egészen 36 órán keresztül, vasárnap hajnal 5-ig fog tartani.


Szasza: Honnan jött a 36 óra pogó-punk fesztivál ötlete? Miért pont 36 órás lesz a rendezvény?
Feri: A 36 óra pogó ötlete egy rádióinterjú után merült fel bennünk. Van a Rockvilág rádiójával szemben egy kis kocsma, beültünk, iszogattunk, erre valaki benyögte, hogy: Csak nem fogunk 48 órán keresztül szenélni? Erre hangos röhögés közepette megkapta a választ: Dehogyis. Elég lesz 36 óra. (Plusz 48 óra alatt mindenki detoxba került volna.)

Szasza: Mesélj nekünk a fesztiválról bővebben! Mi alapján válogattátok össze a fellépők listáját?
Feri: A fesztivál lényege, hogy rúgjunk egyet a punk mozgalomba, hátha újra beindul valami. Elegem van abból, hogy nem nagyon vannak olyan koncertek, olyan áron, amire szívesen elmennék, és még keretem is van rá. Emiatt csinátam meg a Nem Pop Közösséget. De erről majd máskor, ha lesz egy önálló rendezvény... A fellépőket nem válogattuk, aki szeretett volna fellépni, az játszhat. Semmi ideológia, semmi marhaság, ami széthúzást okoz. Természetesen a húzóneveket mi hívtuk (Itt persze mindenkinek maga felé hajlik a keze. :D), de szigorúan úgy, hogy még mindig fillérekből be lehessen jutni.

Szasza: Milyenek voltak a visszajelzések a fesztivál megszervezésével kapcsolatban? Hogyan fogadták az emberek, hogy lesz ilyen esemény?
Feri: A visszajelzések... Vegyes, nagyon vegyes, sokan tartanak attól, hogy kifullad a buli, hogy semmi értelme nem lesz, stb., hogy nem olyan hűha a fellépőlista. Erre csak annyit tudok reagálni, hogy rendben van, akinek nem tetszik, hát nem tetszik. De rengetegen nagyon rápörögtek. Hallottam olyat is, hogy Angliából jönnek vissza erre a bulira, alakulgat egy fanatikus brigád, akik az egészet végig akarjákk tolni. Hát nem egyszerű port kavart. :D

Szasza: Mit üzensz az embereknek?
Feri: Csak annyit üzenek, hogy sok ilyen hangvételű, rendhagyó bulit szervezünk még. Ha ezt esetleg ki is hagyja valaki, a Facebookon a Nem Pop Közösséget keresse, ott lesz minden infó a következő projektekről. (Szabadtéri nyári punkfeszt, Összművészeti underground feszt, stb...)


Szóval, aki úgy érzi, hogy ott szeretne lenni a tél egyik legmozgalmasabb pankulásán, az emelje fel a fenekét, húzzon a lábára bakancsot, állítsa fel a haját, vagy amit éppen fel akar állítani és vegye az irányt pénteken egy "véget nem érő" buliba! ;) (Szasza)

 Térkép:

Katt a képre, hogy jobban lásd!


További infók itt: 
www.facebook.com/events/334896789871900/


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése