2012. március 3., szombat

Milyen is az a "kistérségi rock'n'roll"?

A Nexxt zenekar közelgő 5 éves szülinapi bulijával kapcsolatban készítettem interjút a banda basszusgitárosával, Breszkó Bencével. Friss és ropogós, szóval tessék csak olvasni!

Szasza: Mutasd be kérlek a bandát röviden az olvasóknak! Mit érdemes rólatok tudni?
Bence: A zenekar 2007 februárjában alakult a következő felállással: Velkei Martin – gitár, Sápi Márton –dobok, és jómagam, Breszkó Bence – basszusgitár. Később csatlakozott Köles István - művésznevén Köli- billentyűs hangszerrel. A célunk a bulizni vágyó és diszkóra ráunt fiataloknak igényes szórakozási lehetőséget teremteni és a környék legjobb zenekarává válni. Aki egy Nexxt bulira betéved az biztos, hogy nem fog unatkozni, hiszen a repertoárunkban megtalálható a 60-as évek rock’n roll-jától a mai diszkó slágerekig mindenféle finomság. Természetesen a saját szájízünk szerint hangszerelve. Amit még érdemes rólunk tudni, hogy mi csináljuk a környék legvadabb és legőrültebb bulijait köszönhetően a koncertek keretein belül megrendezett különböző party játékoknak – szondafúvó verseny, ivó verseny stb.

Szasza: 5 éve, hogy megalakult a Nexxt zenekar. Gondoltad volna, hogy eljuttok idáig, ahol most tartotok?
Bence: Személy szerint a zene szeretetéért kezdtem el zenélni és ez igaz a többiekre is. Ez csak egy extra, hogy az emberek szeretik, ahogy szeretjük a zenét. Persze egy idő után tudatosan kerestük a közönségünket, de kezdetben nem gondoltam volna, hogy „eljutunk idáig”.

Szasza: Voltak az 5 év alatt fordulópontok a zenekar életében? Említs néhány fontos momentumot, pillanatot!
Bence: Természetesen voltak. Kezdetben a személyes kedvenc zenéinket játszottuk; így sok Metallica feldolgozást például. Tehát egy keményebb vonalat képviseltünk, illetve saját számokkal is próbálkoztunk, de beláttuk, hogy ezzel nem jutunk egyről a kettőre. Tehát elkezdtünk egy kicsit közönség-orientáltabb zenét játszani. Ez volt az egyik legfontosabb fordulópont a zenekar életében. A másik talán az, amikor Martin kilépett, így Marcival elhatároztuk, hogy keresünk egy billentyűst is. Ekkor jött Köli aki a tudásával és a személyiségével olyat tett hozzá a zenekarhoz ami nyilvánvalóan elengedhetetlen volt ahhoz, hogy ma itt tartsunk.

Szasza: Hogyan értékeled az elmúlt éveket? Mik a terveitek a jövőre nézve?
Bence: Azt gondolom, az hogy eljutottunk egy bizonyos szintre, az az elmúlt évek tudatos munkájának köszönhető. Itt említeném meg Héjja Bandi nevét, aki a zenekar gitárosa volt, amíg Martin „pihent”. Nagyon sokat tanultunk profizmus és igényesség terén tőle. Közeli terveink között szerepel, hogy a környék első számú partizenekara legyünk és jövőre az összes jászberényi szalagavatón a fiatalság erejével kavarjuk fel az állóvizet. Távlati tervek között pedig a terjeszkedés áll országszerte. (A személyes tervem, hogy vietnámi prostik seggéről szívjuk a kokót amit az előző esti gázsiból vettünk.)

Szasza: Nemrég egy dokumentumfilm forgatása zajlott rólatok. Mit lehet erről tudni? Kinek az ötlete volt ez a film?
Bence: A film egy barátom, Zombori Tamás ötlete volt. Ő a Dunaversitas mozgókép szerkesztői, rendezői mesterszakán végzett, jelenleg a Gödöllői Szent István Egyetem Gépészmérnöki Kar, Audio/vizuál szakán tanul és mivel ő is hatalmas zenerajongó, és ismertük egymást, így adta magát az ötlet. A film bemutatja a zenekart az eddigi legnagyobb dobásunk, a Lehel Vezér Gimnázium szalagavatójának tükrében. Tehát a film e téma köré épül, de sok egyéb dolgot is megtudhatnak a kíváncsi rajongók. Az alábbi linken a filmről napvilágot látott részleteket megtalálhatják azok, akik türelmetlenek. https://www.facebook.com/kistersegirock

Szasza: Mire számíthatnak azok, akik ellátogatnak március 16-án a jászberényi Ifiházban megrendezendő szülinapi bulira?
Bence: Szerintem senki nem fogja megbánni, aki eljön, mert a zenekar teljesen arzenáljából ízelítőt kaphat. Garantálom, hogy senki nem teszi zsebre amit kap, mert olyan látványban és hangulatban lesz része amit csak egy Nexxt bulin kaphat. Szóval szívből ajánlom mindenkinek, aki igényes szórakozásra vágyik.

Pár videó és kép a forgatásról:







Fotók: Bakonyi Tamás (Nari)








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése