2012. április 3., kedd

De tox? Detox!

A mai délután két zenekart is szeretnék bemutatni nektek. Az egyik elsősorban a 10 év után újraalakult Detox zenekar lenne. De mit is kell tudni róluk? Ezt mondja el nekünk az banda énekese, Beke Zsolti, azaz Csacse! :) (Szasza)

Szasza: Mesélj röviden a zenekarról! Mik voltak a fontosabb állomások a banda életében?
Csacse: 1996 a megalakulás, 97 első hanganyag Punk-Rock néven, 1999 a 2. album Nem érdekel címmel. 2001-ben a feloszlás, 2011-ben pedig újra alakulás. A legfontosabbak a koncertek, kb. 100 koncertünk volt ebben az 5-6 évben.
Szasza: Miért pont "Detox" a zenekar neve?
Csacse: Vendi, az alapító tag hozta ezt a nevet, nem volt ellenvetés. Talán még az is benne volt, hogy mindenhol értik, nyelvtől függetlenül.
Szasza: Terveztek a közeljövőben albumot készíteni?
Csacse: Már majdnem összeállt az új album, ahol 3 régi nótát vennénk fel a régiek közzül, főleg a Punk-rock-ról, mert az elég vékonyra sikerdett... Pár hónap múlva szerettük volna felvenni, de ezt most szeptemberre tevődik, mert Iván gitárosunk szétnéz külföldön és ősszel jön vissza. A koncertek mennek, találtunk egy lelkes gitárost, aki kisegít minket, márc.10.-én már ő jön velünk Komáromba. (Utólag, mint megtudtam, Iván nem megy ki külföldre, így marad itthon. - Szasza)
Szasza: Mik a terveitek a 2012-es évre? Koncertek tekintetében hogy álltok?
Csacse: Arra törekszünk, hogy kb. havi 2 koncert mindig legyen, egyelőnre ez az egészséges nekünk. Terv, hogy minél több városba eljussunk és elkészítsük az új albumot.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése